15.6.2017. 17:08
0
Poljska premijerka na udaru kritika zbog izjava o Auschwitzu: Auschwitz je odlična lekcija da sve mora biti učinjeno kako bi se zaštitila sigurnost građana
Protivnici poljske premijerke Bete Szydlo optužili su je za iznošenje političkih komentara tokom događaja u nacističkom logoru smrti u Auschwitzu.

- U današnjim problematičnim vremenima, Auschwitz je odlična lekcija da sve mora biti učinjeno kako bi se zaštitila sigurnost i životi građana - kazala je Szydlo.

Ovi komentari su intrepretirani kao odbrana migracijske politike njene nacionalističke vlade, izvještava BBC.

Međutim, vladin glasnogovornik je rekao da su ti komentari izvađeni iz konteksta.

Szydlo je govor držala na 77. godišnjici prvog transporta poljskih zatvorenika u nacistički logor smrti Auschwitz-Birkenau u junu 1940. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.