19.6.2017. 21:27
0
Macron ponovo imenovao Phillipea za francuskog premijera
Francuski predsjednik Emmanuel Macron ponovo je imenovao Edouarda Philippea za premijera nakon druge runde parlamentarnih izbora i zatražio od njega da formira vladu, saopćili su danas izvori iz Macronovog kabineta, javlja AFP.

Izbori su omogućili Macronu i njegovoj centrističkoj stranci REM (Republic on the Move) veliku pobjedu i većinu u državnom parlamentu.

Od novog-starog premijera Philippea zatraženo je da predstavi kabinet već u srijedu. Macron i njegovi koalicioni partneri osvojili su 350 od 577 mjesta u parlamentu. Republikanci su dobili 130 pozicija, dok su socijalisti sa 250 mjesta na prošlim izborima pali na samo 30, prenosi AFP.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.