20.6.2017. 16:49
0
CNN: Zašto Trump šuti o terorističkim napadima na muslimane?
- Šutnja američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon napada na muslimane u Londonu snažno odjekuju, objavio je danas CNN u uredničkom komentaru kritizirajući činjenicu da se prvi čovjek SAD-a nije oglasio o terorističkom ataku u Finsbury Parku.


CNN navodi da je Trump šutio i nakon ranijih islamofobičnih terorističkih napada, kao što su oni u Kvebeku ili Portlandu, kada su muslimani bili mete krvavih ataka.

- A predsjednik Trump? On nema ništa za reći. Da je riječ o napadu koji su izveli muslimani, oni bi to odlučno komentirao na Twitteru, bez obzira na vrijeme i koristio bi strašno nasilje da opravda svoju politiku. Ali, kada su muslimani žrtve nasilja, posebno terororista koji dijele stavove rasista, ako već sami nisu neonacisti, Trump to hladno preskoči – navodi CNN.

Iako je njegova kćerka Ivanka na Twitteru izrazila žaljenje, američka mreža smatra da je to morao učiniti i predsjednik SAD-a.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.