20.6.2017. 22:17
0
Zbog nasilja izraelski vojnici ubili Palestinca
Izraelski vojnici su ubili Palestinca koji ih je, kako se tvrdi u saopćenju izraleske vojske, pokušao probosti, prenosi Reuters.

Palestinsko ministarstvo zdravstva je potvrdilo da je jedna osoba ubijena.

Izraelska vojska je navela da su vojnici bili „pod direktnom prijetnjom“, te su otvorili vatru. Talas uličnih demonstracija u Paletini koji je početo u oktobru 2015. godine je oslabio posljednjih mjeseci, ali nije u potpunosti zaustavljen. Najmanje 253 Palestinca i jedan Jordanac su ubijeni u nasilju. Izraelci tvrde da je u 171 slučaju bilo riječ o napadu na vojnike i snage sigurnosti. Za to vrijeme 38 Izraelaca, dvoje američkih turista i jedan Britanac poginuli su napadima Palestinaca, prenosi agencija.

(FENA/Merima Druškić) 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.