21.6.2017. 10:41
0
Bliski susret ruskog i američkog vojnog aviona iznad Baltičkog mora
Ruski avion se u ponedjeljak približio na oko 1,5 m od ruba krila američkog izviđačkog aviona iznad Baltičkog mora, kazali su američki zvaničnici.
Smatra se da je ta interakcija bila "opasna" zbog "velike brzine približavanja i loše kontrole nad letjelicom" ruskog pilota, naveli su zvaničnici, prenosi BBC.

Međutim, ruski zvaničnici osporavaju američku verziju događaja, tvrdeći da je američki avion napravio "izazivački" pokret ka ruskom borbenom avionu Su-27 nakon presretanja, te da ga je ruski avion ispratio iz tog zračnog prostora. Nakon toga se pojavio još jedan američki izviđački avion, kojeg je Su-27 također presreo.

Presretanje američkog aviona RC-135 se dogodilo iznad međunarodnih voda, oko 40 km od ruske enklave Kalinjingrad.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.