22.6.2017. 12:45
1
Erdogan i saudijski čelnici razgovarali o naporima za okončanje katarske krize
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan telefonski je razgovarao sa saudijskim kraljem Salmanom i novim prestolonasljednikom Saudijske Arabije, te su se suglasili da povećaju napore kako bi smanjili tenzije u vezi s Katarom, saopćeno je u četvrtak iz Erdoganovog ureda.


Turska je ponudila snažnu podršku Kataru nakon što su Saudijska Arabija, Egipat i nekoliko drugih zemalja Katar proglasile sponzorom terorizma i prekinule sve ekonomske i diplomatske odnose, javlja agencija Reuters.

Erdogan je sa saudijskim čelnicima razgovarao u srijedu naveče i obje strane su istakle svoju opredjeljnost jačanju tursko-saudijskih odnosa. Turski predsjednik čestitao je Mohammedu bin Salmanu na njegovom imenovanju za prestolonasljednika, naveli su izvori iz Erdoganovog ureda.

- Postignut je dogovor o povećanju napora ka smanjenju tenzija u regiji u vezi s Katarom - izjavili su izvori u saopćenju.

Predsjednik Erdogan i kralj Salman su se također dogovorili da održe sastanak u okviru samita G20 u Hamburgu idućeg mjeseca.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.