23.6.2017. 11:53
0
Sjevernokorejski zvaničnici negiraju mučenje američkog studenta
Sjevernokorejski zvaničnici u petak su negirali okrutno postupanje i mučenje američkog studenta koji je u ovoj zemlji bio zatočen više od godinu dana i koji je preminuo nekoliko dana nakon što je u komi prebačen u SAD.


Ovi komentari, objavljeni putem službene Korejske centralne novinske agencije (KCNA), prva su reakcija sjevernokorejskih zvaničnika na smrt Otta Warmbiera, koji je u ponedjeljak preminuo u američkoj bolnici, nakon što je pušten iz "humanitarnih razloga", javlja AP.

Američki ljekari su naveli da je Warmbier zadobio ozbiljnu neurološku povredu nepoznatog uzroka. Članovi njegove porodice su kazali da je 22-godišnji student Univerziteta u Virginiji pao u komu kratko nakon što je osuđen na 15 godina prinudnog rada u martu 2016. godine, te su za njegovo stanje okrivili Sjevernu Koreju.

Warmbier je optužen za krađu propagandnog postera, a iz KCNA su saopćili da je Sjeverna Koreja s njim postupila u skladu sa svojim zakonima i međunarodnim standardima.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.