30.6.2017. 21:25
0
Oluja u Njemačkoj, nezapamćeni pljuskovi izazvali saobraćajni haos u Berli
Saobraćaj je blokiran, a vatrogasci su morali odgovarati na hiljade poziva u petak nakon što je jaka oluja protutnjala glavnim gradom Njemačke.

Ulice i podrumi su poplavljeni nakon što je u dijelovima grada palo 150 litara kiše po metru kvadratnom u manje od 24 sata, javlja agencija Xinhua.

Glasnogovornik berlinske vodovodne službe opisao je nevrijeme kao događaj koji se dešava jednom u stotinu godina, navodeći da je prosječna godišnja količina padavina u Berlinu 580 litara po metru kvadratnom.

Društvene medije su preplavile slike i video snimci automobila i autobusa zarobljenih u ogromnoj količini vode.

Neke linije metroa su i dalje izvan funkcije. Zatvoreni su i dijelovi autoputa A100 koji vode ka jugu grada.

Velika kašnjenja su zabilježena na aerodromima Tegel i Schoenefeld.

Savezne pokrajine Brandenburg i Thuringia, kao i grad Hannover i još neki manji gradovi na sjeveru Njemačke, također su pogođeni poplavama, izvještava AP.

Očekuje se da će se vremenske neprilike tokom petka postepeno kretati ka pokrajinama Schleswig-Holstein, Hamburg i Donja Saksonija.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.