6.7.2017. 13:47
0
Trump u Varšavi s Dudom razgovarao o isporuci američkog gasa i borbi protiv IS-a
Američki predsjednik Donald Trump sastao se u četvrtak u Varšavi s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom, uoči samita grupe 20 najvećih svjetskih ekonomija.

Trump je u Varšavu stigao kako bi prisustvovao sastanku inicijative "Tri mora" koja uključuje čelnike baltičkih, jadranskih i crnomorskih zemalja i čiji je cilj proširiti i modernizirati energetiku i trgovinu, te tako smanjiti ovisnost o ruskoj energiji.

Američki predsjednik je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka pohvalio Poljsku zbog uloge u borbi protiv tzv. Islamske države, prenosi AP.

Trump je rekao kako se nada da će Poljska uskoro potpisati dugoročni ugovor sa SAD-om za isporuku američkog gasa kako bi se smanjila ovisnost u ruskom uvoznom gasu.

Duda je također rekao da se nada potpisivanju ovog ugovora, ali nije precizirao kada bi se to moglo desiti.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.