17.7.2017. 16:20
0
EU: Sankcije za 16 sirijskih zvaničnika zbog napada hemijskim oružjem na civile
Evropska unija je nametnula sankcije protiv još 16 visokih vojnih zvaničnika i naučnika iz Sirije zbog korištenja hemijskih otrova pri napadu na civile, javlja AFP.

Sada je na listi ukupno 255 osoba kojima je zabranjeno putovanje i zamrznuta imovina za članove vladajućih struktura predsjednika Bashara al-Assada.

- Evropska unija je dodala još 16 osoba na listu zbog njihove uloge u razvoju i korištenju hemijskog oružja protiv civila - navedeno je u saopćenju Unije. Imena sankcioniranih osoba će biti objavljena sutra.

UN je ranije utvrdio da je bojni otrov sarin korišten u napadu 4. aprila na grad Khan Sheikhun kada je ubijeno najmanje 87 osoba, uključujući i djecu.

(Fena / Haris Ahbabović)

EUSirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.