21.7.2017. 16:55
0
Palestinski tinejdžer ubijen u Jerusalemu
Izraelska vojska saopćila je da su se hiljade Palestinaca sukobile s izraelskim snagama na Zapadnoj obali, dok je palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo da je tinejdžer ubijen iz vatrenog oružja u Jerusalemu.

Vojska je navela da je 3.000 ljudi učestvovalo u današnjim protestima zbog izraelskog uvođenja detektora za metal na svetom mjestu u Jerusalemu gdje se nalazi džamija Al Aqsa. Palestinci su po informacijama policije bacali zapaljene gume i kamenice dok su snage sigurnosti odgovorile ispaljivanjem suzavca i gumenih metaka.

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je tinejdžer poginuo u Jerusalemu ali su okolnosti njegove pogibije nejasne. Ministarstvo navodi da je 17-godišnjak ubijen na mjestu sukoba između Palestinaca i izraelske policije. Policija je saopćila da istražuje njegovu pogibiju.

Četvorica policajaca povrijeđena su od kamenica i molotovljevih koktela koje su Palestinci bacali prema njima.

Palestinci su revoltirani uvođenjem detektora za metal u blizini svetog mjesta u Jerusalemu, podjednako značajnog i Jevrejima i muslimanima, nakon palestinskog napada u njegovoj okolini u porošloj sedmici, prenosi AP.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.