23.7.2017. 22:30
0
Erdogan sa saudijskim kraljem o terorizmu: Turski predsjednik optužio neprijatelje da pokušavaju da "potpale napetosti između braće"
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je danas u Saudijsku Arabiju, gdje je sa kraljem Salmanom razgovarao o "naporima za borbu protiv terorizma i izvorima njegovog finansiranja", javila je saudijska agencija SPA.

Posjeta Saudijskoj Arabiji prva je Erdoğanova stanica u okviru diplomatske turneje po zemljama Persijskog zaljeva u cilju rješavanja sukoba arapskih zemalja i Katara, saveznika Ankare, prenosi Reuters.

Uoči polaska na dvodnevno putovanje u okviru kojeg će posjetiti i Kuvajt i Katar, Erdoğan je ranije danas rekao da prolongiranje krize u Perzijskom zaljevu koja je izbila zbog izolacije Katara, nije ni u čijem interesu.

Turski predsjednik je optužio neprijatelje da pokušavaju da "potpale napetosti između braće", prenosi Tanjug.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Egipat su nametnuli sankcije Kataru prošlog mjeseca, prekidajući diplomatske odnose, drumski, vazdušni i pomorski saobraćaj s tom zemljom i optuživši je da finansira ekstremističke grupe, što Katar negira.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.