24.7.2017. 22:15
0
Kineske letjelice presrele američki izviđački avion
Dva kineska borbena aviona presrela su tokom vikenda izviđački avion američke mornarice iznad Istočnog kineskog mora, te se jedan od njih približio oko 91 metar od američke letjelice, kazali su u ponedjeljak američki zvaničnici.

Ovi zvaničnici, koji su željeli ostati anonimni, naveli su da se prema prvobitnim izvještajima jedan od kineskih aviona J-10 približio u nedjelju američkom avionu EP-3, zbog čega je američka letjelica morala promijeniti smjer, javlja Reuters.

Jedan od zvaničnika je rekao da je kineski avion bio naoružan, te da se presretanje dogodilo 148 kilometara od kineskog grada Qingdaoa.

Iz Pentagona su saopćili da je ovaj susret letjelica bio rizičan, ali su dodali da je većina interakcija bezopasna.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.