26.7.2017. 22:30
0
SAD nametnule nove sankcije Venecueli
Administracija predsjednika Donalda Trumpa nametnula je u srijedu nove sankcije Venecueli, odnosno za 13 bivših i trenutnih visokih zvaničnika u vladi predsjednika Nicolasa Madura, te je zaprijetila dodatnim kaznama ukoliko Maduro nastavi s planovima da izmijeni ustav te zemlje.

Cilj novih sankcija je odgovoriti Madura od održavanja kontroverznih izbora u nedjelju za ustavotvornu skupštinu koja bi izmijenila ustav, kazali su zvaničnici Trumpove administracije, javlja Associated Press.

Sankcijama su kažnjena četiri visoka venecuelanska zvaničnika za koje su američki zvaničnici kazali da promoviraju sporne izbore ili potkopavaju demokratiju u Venecueli, pored još pet koji su navodno umiješani u nasilje i represiju usred političke krize u ovoj zemlji.

Kažnjena su još četiri Venecuelanca povezana s državnom naftnom kompanijom i drugim vladinim institucijama, u naporima koje je američko ministarstvo financija opisalo kao borbu protiv korupcije i crnog tržišta u Venecueli.

Sankcijama je zamrznuta sva imovina koju te osobe imaju u SAD-u, a Amerikancima se zabranjuje poslovanje s njima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.