27.7.2017. 11:20
0
Abbas sazvao hitan sastanak o krizi u Jerusalemu
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas sazvao je hitan sastanak palestinskog rukovodstva kako bi razgovarali o situaciji u vezi sa džamijom Al-Aqsa, a nakon što je Izrael uklonio detektore za metal, javlja agencija WAFA.


Abbas je od petka zamrznuo sve kontakte s Izraelom uključujući i sigurnosnu koordinaciju, sve dok ne budu uklonjeni detektori i dok se situacija na svetom mjestu ne vrati na onu koja je bila 14. jula, saopćeno je.

Palestinsko rukovodstvo koordinira korake sa Uredom za vakuf u Jerusalemu, koji treba podnijeti izvještaj o posljednjim dešavanjima u džamiji prije nego se donese konačna odluka o tome da li će se nastaviti molitive na otvorenom ili će se vjernici vratiti u džamiju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.