2.8.2017. 10:55
0
Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio glavni grad Čilea
Snažan zemljotres je probudio stanovnike Santijaga u ranim satima u srijedu, ali za sada nema izvještaja o šteti ili žrtvama.


Potres magnitude oko 5,4 stepena dogodio se 36 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Čilea u 3.15 sati ujutro po lokalnom vremenu, saopćeno je iz Evropsko-mediteranskog centra za seizmologiju, izvještava Reuters.

Iz čileanske hitne službe Onemi su kazali da nemaju informacija o šteti na infrastrukturi, a iz čileanske mornarice su naveli da potres nije stvorio uslove za cunami.

Neki od stanovnika u Santijagu su rekli da se potres osjetio veoma jako.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.