5.8.2017. 19:00
1
Više od 3.500 brazilskih vojnika zbog sve većeg nasilja ušlo u favele u Riju
Više od 3.500 brazilskih vojnika zauzelo je sirotinjske zajednice u sjevernom djelu Rio de Janeira u okviru napora na suzbijanju rastućeg nasilja.


Vojnici su ušli u zajednicu Complexo do Lins i u susjednu Camarista Meieru u ranim jutarnjim satima u subotu po lokalnom vremenu. Ministar odbrane Raul Jungmann izjavio je za Globo TV da će vojnici ostati koliko god bude potrebno.

Prošle je sedmice 8.500 vojnika poslano u Rio kako bi se borili protiv bandi iz organiziranog kriminala, koje kontroliraju brojne gradske slumove.

Brazilska televizija prikazala je vojnike naoružane automatskim puškama kako sjede na tenkovima koji patroliraju sirotinjskim zajednicama.

Rastuće nasilje u Riu navelo je vlasti da priznaju u proteklim sedmicama da je veći dio grada van njihove kontrole, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.