9.8.2017. 12:42
0
Predsjednik Irana Rouhani imenovao dvije potpredsjednice
Iranski predsjednik Hassan Rouhani u srijedu je imenovao dvije potpredsjednice, dan nakon što se našao pod kritikama reformista što nije imenovao nijednu ženu na ministarski položaj.

Massoumeh Ebtekar, poznata u međunarodnoj javnosti zbog njene uloge glasnogovornice tokom talačke krize u američkoj ambasadi 1980. godini, imenovana je za potpredsjednicu nadležnu za pitanja žena, a ranije je predvodila ured za okoliš u Rouhanijevoj prethodnoj vladi.

Laya Joneydi je imenovana za potpredsjednicu za pravna pitanja, dok je još jedna žena, Shahindokht Mowlaverdi, imenovana za specijalnu savjetnicu za prava grđana.

Rouhani, koji je imao tri potpredsjednice u prethodnom maandatu, još ima na raspolaganju nekoliko pozicija koje treba popuniti, ali je nejasno da li će ijedna od tih funkcija biti dodijeljena ženama, prenosi AFP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.