21.8.2017. 21:45
0
Rusija pozdravila 'dramatični obrat' u sirijskom sukobu
Rusija je u ponedjeljak pozdravila, kako ga je nazvala, "dramatični obrat" u sirijskom sukobu, navodeći da je sirijska vojska uz pomoć Moskve na putu da protjera militante iz centralnog dijela zemlje.


U saopćenju koje je objavilo rusko ministarstvo odbrane, general pukovnik Sergej Rudskoj navodi da je pokrajina Aleppo potpuno oslobođena, s kontrolom više od 50 naseljenih centara i s više od 2.700 kvadratnih kilometara vraćene teritorije.

- U proteklom mjesecu desio se dramatičan obrat u Siriji . Uz podršku ruskog zrakoplovstva, sirijske snage ostvarile su niz značajnih uspjeha i nanijele su težak poraz velikoj grupi boraca Islamske države u centralnom djelu Sirije - izjavio je Rudskoj.

Nakon što su se borci Islamske države koncentrirali u Deir al-Zoru, tvrdi on, Rusija je pojačala izviđačke letove i zračne udare u regiji, a sirijska vojska primiče se militantnoj grupi s tri strane.

Rudskoj je kazao da sirijska vojska napreduje tempom od 30 do 40 kilometara ili više u svaka 24 sata  i da ,uz rusku pomoć, koristi nove taktike na bojnom polju kao što su iznenadna slijetanja helikopterom.

- Glavni cilj je uništiti posljednje uporište terorista u regiji Deir al-Zor - izjavio je  Rudskoj, prenosi Reuters.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.