4.9.2017. 17:54
0
SAD traže čvrst pristup Ujedinjenih nacija Sjevernoj Koreji
Američka ambasadorica u UN-u zatražila je od Vijeća sigurnosti da poduzme "najjače moguće mjere" protiv Sjeverne Koreje, nakon što je ta zemlja izvela novo nuklearno testiranje.

- Došlo je vrijeme da se iskoriste sva diplomatska sredstva dok ne bude prekasno - kazala je Nikki Haley na hitnom sastanku ovog vijeća u New Yorku, izvještava BBC.

Haley je također upozorila zemlje koje posluju sa Sjevernom Korejom da tako pomažu nuklearnim ambicijama te zemlje.

Ona je rekla da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un svojim postupcima pokazao da "preklinje za rat".

- Sjedinjene Države nikada ne žele rat. Mi ga ne želimo sada, ali strpljenje naše zemlje ima granice. Samo najjače sankcije će nam omogućiti da ovaj problem riješimo na diplomatski način - izjavila je Haley.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.