6.9.2017. 21:15
0
Protuteroristička policija uhapsila dvije osobe nakon pretresa u blizini Pariza
Dvije osobe su uhapšene u srijedu nakon što je policija pronašla proizvode koji su mogli biti upotrijebljeni za proizvodnju eksploziva u jednom stanu južno od Pariza, naveo je ministar unutrašnjih poslova Francuske Gerard Collomb.


Neki od proizvoda pronađenih u stanu u Villejuifu mogu se upotrijebiti za proizvodnju nestabilnog eksploziva TATP, rekao je izvor blizak istrazi, prenosi Reuters.

TATP je korišten u nekoliko napada u zapadnoj Evropi tokom proteklih godina, uključujući u Manchesteru u maju, u Bruxellesu 2016. godine i u Parizu 2015. godine.

U ovom stanu su također pronađene boce s plinom, kazali su drugi izvori.

Policijski pretres je izvršen nakon dojave jednog zanatlije, rekao je Collomb u saopćenju. Jedan izvor je naveo da se radi o bravaru koji je ugledao hemijske proizvode i alate kada je pogledao u stan.

Ove dvije uhapšene osobe su koristile manji kombi koji pripada stanaru ovog stana, rekao je policijski izvor.

Istragu vodi francuski tužilac za slučajeve terorizma, kazao je jedan sudski izvor.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.