7.9.2017. 9:53
0
Putin: Sjedinjene Države su voljne da ublaže napetosti na Korejskom poluotoku
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak kako vjeruje da je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa voljna da ublaži napetosti na Korejskom poluotoku.


Posljednja nuklearna proba Sjeverne Koreje u nedjelju uznemirila je susjedne zemlje, izazivajući Sjedinjene Države da govore o "vojnom odgovoru" i Južnu Koreju da izvede velike vojne vježbe.

Govoreći na ekonomskom forumu u ruskoj istočnoj luci Vladivostoku, Putin je kazao kako vjeruje da je Trumpova administracija "voljna da razriješi situaciju".

Putin je također ponovio protivljenje Moskve novim sankcijama protiv Sjeverne Koreje.

Ruski čelnik je izjavio da "brojni razumni ljudi postoje u trenutnoj administraciji" koji imaju iskustva u bavljenju takvim krizama.

Putin je pozvao sjevernokorejske susjede da pokažu suzdržanost, rekavši da ratoborna retorika i vojne vježbe samo idu na ruku onih koji žele napetosti, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.