17.9.2017. 16:00
0
Druga osoba uhapšena u vezi sa napadom u londonskom metrou
Još jedna osoba je uhapšena u vezi sa terorističkim napadom od petka u londonskom metrou, navodi BBC. Muškarac (21) je uhapšen u zapadnom Londonu u subotu navečer pod sumnjom na terorizam i nalazi se u pritvoru.

Ranije je uhapšen osamnaestogodišnjak pod sumnjom da je povezan sa postavljanjem eksplozivne naprave u vagonu, pri čemu su 22 osobe lakše povrijeđene. Amber Rudd, ministrica unutrašnjh poslova Velike Britanije je rekla da to dokazuje da napač nije bio usamljen.

Policija je također izvršila pretrese objekata koje su koristila obojica osumnjičenih. Rudd je rekla da nema dokaza da je teroristička organizacija ISIL iza napada.

- Pokušat ćemo saznati kako su se osumnjičeni radikalizirali  - navela je Rudd.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.