18.9.2017. 19:52
0
Tri osobe poginule u sudaru dva autobusa u New Yorku, 16 povrijeđenih
Gradski i privatni autobus su se sudarili u ponedjeljak na raskrsnici u New York Cityju, pri čemu su tri osobe poginule, uključujući jednog pješaka, kazali su zvaničnici.

Gradonačelnik Bill de Blasio je rekao da je šokiran "pravim uništenjem" i istakao da je "jedno od onih koji su izgubili živote samo hodalo trotoarom" kada se sudar dogodio "iz čista mira", javlja AP.

Pored ovog pješaka, poginuli su vozač privatnog autobusa i jedan putnik u gradskom autobusu.

Šesnaest osoba je povrijeđeno, od kojih neke ozbiljno.

Nesreća se dogodila u 06.15 sati ujutro po lokalnom vremenu u jednom kvartu u Queensu, naveli su gradski zvaničnici na konferenciji za medije.

Zgrada u blizini nesreće je također zadobila "veoma značajnu" štetu, izjavio je de Blasio.

Istražitelji razgovaraju s hospitaliziranim vozačem gradskog autobusa, kazao je Joe Lhota, predsjednik kompanije nadležne za javni prijevoz u saveznoj američkoj državi New York.

- Ovi autobusi su se vrtili u krug. To zahtijeva ogromnu brzinu. Želimo shvatiti šta se dogodilo i spriječiti da se to ikada ponovi - dodao je Lhota.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.