15.10.2017. 16:30
0
Tillerson: Nastaviti sa diplomatijom dok ne padne prva bomba
Američki državni sekretar Rex Tillerson izjavio je danas da mu je predsjednik Donald Trump dao instrukcije da nastavi sa diplomatskim naporima za smirenje tenzija sa Sjevernom Korejom i da će "tako činiti dok ne padne prva bomba".


Tillerson je umanjio ozbiljnost poruka koje je Trump ranije objavljivao na društvenoj mreži Twitter u kojima je sugerisao da državni sekretar gubi vrijeme pokušavajući pregovore sa "malim raketašom", što je nadimak koji američki predsjednik dao sjevernokorejskom lideru Kim Jong Unu. 

Američki državni sekretar je naglasio da mu je Trump iznio jasan stav da nastavi sa diplomatskim naporima. 

Trump i Kim Jong Un razmijenili su prijeteće i lične uvrede nakon što se Pyongjang ubrzano kreće ka svom cilju - razvoju projektila koji može da nosi nuklearnu glavu i sa dometom do SAD

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.