22.10.2017. 15:57
0
Japanski premijer Shinzo Abe na putu ka novoj izbornoj pobjedi
Japanski premijer Shinzo Abe je na putu da ubjedljivo pobjedi na izborima koji su danas održani u Japanu te postane premijer sa najdužim stažom u historiji ove države, javlja AFP.
Njegova liberalnodemokratska koalicija prema izlaznim anketama osvaja više od dvije trećine mjesta u parlamentu, objavile su televizije.

Izbori su održani uz određene probleme koje je izazvao snažan tajfun koji je zahvatio dijelove države. Najmanje dvije osobe su poginule, a u nekim mjestima je glasanje pomjereno za dan ranije.

Abeova pobjeda, cijene izvještači, omogućit će mu još čvršći stav prema Sjevernoj Koreji i njenom nuklearnom programu. 

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.