3.11.2017. 21:45
0
U Sredozemnom moru spašeno 700 migranata, 23 nađeno mrtvo
Spasioci su u petak tokom spasilačke operacije u Sredozemnom moru spasili 700 migranata i pronašli 23 tijela, kazao je glasnogovornik italijanske obalske straže.

Tokom dana je izvedeno šest spasilačkih operacija u centralnom Mediteranu na ruti između Libije i evropske južne granice, rekao je glasnogovornik, prenosi Reuters.

Jedan španski brod je s gumenog čamca koji je tonuo izvukao mrtve, zajedno s 64 preživjela migranta, navedeno je na Facebook stranici pomorske misije Evropske unije pod nazivom "Operacija Sofija".


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.