4.11.2017. 20:16
0
Glasna eksplozija u blizini aerodroma u Rijadu, Saudijska Arabija uništila projektil koji je poslan iz Jemena
Glasna eksplozija odjeknula je u blizini aerodroma u Rijadu, a prema nepotvrđenim informacijama, Saudijska Arabija je presretala balističku raketu pobunjenika Huti iz Jemena, javio je BBC.

Lokalni mediji javili su da je vazdušna odbrana Saudijske Arabije presrela projektil sjeveroistočno od glavnog grada. 

Saudijske snage su i ranije javljale da su obarale rakete Hutija. Nije poznato da li je prouzrokovana šteta i da li je bilo žrtava. 

Jemen je razoren u ratu između snaga lojalnih međunarodno priznatoj vladi predsjednika Abdrabuha Mansura Hadija i onih koji su povezani sa pokretom pobunjenika Hutija. 

Saudijska Arabija vodi kampanju za poraz Hutija. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.