7.11.2017. 15:45
0
Škotski parlament evakuisan zbog sumnjivih pošiljki s bijelim praškom
Policija je saopćila da je zgrada škotskog parlamenta u Edinburghu evakuisana u utorak nakon što je pronađen sumnjivi paket, a jedan izvor je kazao da je sumnjivi bijeli prašak poslat zastupniku iz Konzervativne stranke.

Radi se o incidentu s bijelim praškom, par sumnjivih paketa je poslato jednom torijevskom članu parlamenta - rekao je za Reuters neimenovani izvor iz parlamenta.

Drugi izvor je kratko nakon toga naveo da su pod istragom tri koverte sličnog izgleda, od kojih jedna navodno sadrži bijeli prašak.

Pisma su adresirana na tri člana parlamenta iz Konzervativne stranke, Jamieju Halcrou Johnstonu, Liz Smith i Edwardu Mountainu, dodao je ovaj izvor.

Na pitanje koliko bi dugo ovaj incident mogao trajati, prvi izvor je naveo da su im "policajci rekli da bi to moglo duže potrajati".

- Policija u Edinburghu je ušla u zgradu škotskog parlamenta oko 11.35 sati po lokalnom vremenu nakon pronalaska sumnjivog paketa. Zgrada je evakuisana iz predostrožnosti i provode se istražne radnje - saopćeno je iz policije.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.