8.11.2017. 9:28
0
U padu helikoptera u Japanu poginule četiri osobe
Službenici lokalne vatrogasne službe potvrdili su u srijedu smrt četiri osobe koje su se nalazile u helikopteru koji se srušio u selu Ueno sjeverozapadno od Tokija.
Ogromni helikopter koji je prevozio robu pao je u selu Ueno u prefekturi Gunma oko 14:30 po lokalnom vremenu, pri čemu su poginula četiri člana posade, kazali su zvaničnici spasilačkih službi, javlja Xinhua.

Kako je saopćeno iz japanskog ministarstva zemlje, infrastrukture i prevoza, helikopter firme Toho Airways se u trenutku pada kretao ka prefekturi Tochigi sjeverno od Tokija iz prefekture Yamanashi koja se nalazi jugozapadno od japanske prijestolnice.

Četiri osobe, uključujući pilota, nalazile su se u helikopteru kada je on poletio u 14:03 po lokalnom vremenu, saopćili su zvaničnici ministarstva prevoza.

Let je trebao trajati sat i po, dodali su.

Kako navode lokalni mediji, jedan očevidac koji je primijetio helikopter prije nego što se srušio je rekao da je letio neobično nisko.

Uzrok pada na mjestu nesreće istražuju zvaničnici spasilačkih službi i ministarstva prevoza.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.