11.11.2017. 22:15
0
Jordan, Rusija i SAD dogovorili formiranje bezkonfliktne zone na jugu Sirije
Jordan, Rusija i Sjedinjene Američke Države (SAD) postigle su dogovor oko fomiranja bezkonfliktne zone na jugu Sirije, prenosi agencija Anadolija.


Kako je javila Jordanska novinska agencija PETRA, ministar za informisanje i glasnogovornik Vlade Jordana Muhammed al-Mumeni potvrdio je kako su se zvaničnici SAD-a, Rusije i Jordana okupili u Ammanu, te postigli dogovor oko formiranja bezkonfliktne zone na jugu Sirije. 

Mumeni je rekao kako je to korak tri zemlje napravljen sa ciljem obustavljanja slučajeva nasilja i pronalaženja održivog političkog rješenja u Siriji, te dodao da novi sporazum podržava ranije odluke tri zemlje koje se odnose uspostavljanje primirja na jugozapadu zemlje. 

Incijativom koju je pokrenuo Jordan, u maju ove godine počeli su pregovori tri zemlje, a okončani su sporazumom kojim je pružena podrška primirju, smanjenju napetosti i dostavi humanitarne pomoći u regiju, sve dok se u zemlji ponovo ne uspostavi sigunost.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.