17.11.2017. 19:55
0
U crijevima odbjeglog sjevernokorejskog vojnika pronađeni 'ogromni paraziti'
Sjevernokorejski vojnik koji je ranjen dok je bježao preko granice s Južnom Korejom ima ekstremno veliku količinu parazita u crijevima, kazali su njegovi doktori.

Ovaj vojnik je u ponedjeljak prošao kroz demilitarizovanu zonu, ali su na njega pucali sjevernokorejski graničari, te je on ranjen nekoliko puta, podsjeća BBC.

Doktori su saopćili da je ovaj pacijent u stabilnom stanju, ali da ima "ogroman broj" glista u organizmu koje kontaminiraju njegove rane i pogoršavaju njegovo stanje.

- Tokom svojih 20 godina iskustva kao doktor, nikad nisam vidio ništa slično - rekao je novinarima južnokorejski doktor Lee Cook-jong, objasnivši da je najduži crv izvučen iz crijeva ovog vojnika dug 27 centimetara.

Ljudi se parazitima mogu zaraziti putem zaražene hrane, ujedom insekta ili ulaskom parazita u organizam kroz kožu.

U slučaju ovog sjevernokorejskog vojnika, najverovatnije se radi o zaraženoj hrani.

Sjeverna Koreja još kao gnojivo koristi ljudski izmet. Ukoliko se te fekalije ne prečiste i iskoriste kao gnojivo za povrće koje se pojede nekuhano, paraziti dođu do usta i crijeva osobe.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.