18.11.2017. 12:53
0
Malki: Palestina neće prihvatiti ucjene SAD-a po pitanju rada palestinske misije
Palestinsko rukovodstvo neće prihvatiti nikakve ucjene ili pritiske koji se tiču rada delegacije Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Washingtonu ili pregovora, rekao je u subotu palestinski ministar vanjskih poslova Riyad Malki.
On je za Radio Glas Palestine izjavio da njegov američki kolega Rex Tillerson još nije potpisao memorandum koji se izdaje svakih šest mjeseci kojim se dozvoljava da ured misije PLO-a u Washingtonu ostane otvoren, unatoč tome što je prethodni memorandum istekao prije dva dana, javlja palestinska novinska agencija WAFA.

Malki je kazao da američki državni sekretar memorandum potpisuje na osnovu vlastitog uvjerenja da PLO nije učinila ništa što bi promijenilo trenutnu situaciju.

On je naveo da bi ovo nepotpisivanje memoranduma moglo biti dio američkih mjera čiji je cilj vršenje pritiska na rukovodstvo ili stvaranje konfuzije u vezi s nekoliko političkih tema.

On je naglasio da SAD sada trebaju razjasniti svoj stav, ističući da se komunikacija između ove dvije strane odvija i da palestinsko rukovodstvo čeka rezultate sastanaka koji će biti održani ove sedmice između američkog ministarstva vanjskih poslova i Bijele kuće kako bi se odlučilo o rješavanju ovog pitanja.

Američko ministarstvo vanjskih poslova u petak je upozorilo Palestince da će zatvoriti njihovu misiju u Washingtonu ako ne započnu ozbiljne pregovore s Izraelom ili ako pokušaju pokrenuti postupak protiv Izraela pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.