19.11.2017. 21:00
0
U Siriji poginuo jedan od komandanata Iranske revolucionarne garde
Jedan od komandanata Iranske revolucionarne garde poginuo je u Siriji u borbama pri zauzimanju grada Albu Kamala, jednog od posljednjih pod kontrolom terorističke organizacije ISIL, javio je Reuters, pozivajući se na informaciju agencije Tasnim.


Revolucionarna garda je najelitnija iranska vojna formacija, a u Siriji se bori na strani režima Bashar al-Assada. Do sada je više od hiljadu iranskih vojnika poginulo na ratištu.

Kheyrollah Samadi, komandant Garde zadužen za Siriju poginuo je zajedno sa još jednim nižerangiranim oficirom tokom borbi. Albu Kamal su tokom vikedna režimske snage zauzele protjerivajući borce ISIL-a iz posljednjeg značajnijeg utočišta.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.