22.11.2017. 10:48
0
Ubica pobjegao iz albanskog zatvora, a sada živi u Velikoj Britaniji gdje zarađuje 45.000 eura od pranja automobila
Albanski ubica koji je pobjegao iz zatvora i izbjegao deportaciju danas živi u Velikoj Britaniji gdje zarađuje 45.000 eura godišnje na pranju automobila, prenosi beogradski Kurir pisanje Daily Maila.

Selami Cokaj je stigao u Veliku Britaniju 1999. godine, ali je deportovan deset godina kasnije pošto je otkriveno da je pobjegao iz jednog albanskog zatvora gdje je izdržavao kaznu 20 godina zbog ubistva. U to vrijeme je koristio ime Valton Gashi i predstavio se kao izbjeglica sa Kosova.

Bio je na Interpolovoj listi najtraženijih pošto je nestao iz zatvora dok je izdržavao zatvorsku kaznu za ubistvo nožem i oružanu pljačku.

Nekoliko mjeseci nakon dolaska u Veliku Britaniju 1999. godine, on je otvorio autopraonicu i upoznao svoju buduću suprugu.

Njegova prošlost je otkrivena 2006. godine i deportovan je 2009. godine, poslije trogodišnjeg procesa ekstradicije.

Međutim, 2015. godine uspio je da ponovo uđe u Veliku Britaniju živi neotrkiven do prošle godine.

43-godišnji bjegunac i dalje zarađuje više od 45.000 eura godišnje od svog biznisa u Leicesteru, koristeći profit za finansiranje svog raskošnog života u obližnjoj luksuznoj kući.

Vjeruje se da on i njegova porodica iznajmljuju kuću za 1.700 eura mesečno, kao i da posjeduju luksuzne automobile.
 
Uprkos tome što je veoma tražen, prema albanskom zakonu mnogo je vremena prošlo od njegove prvobitne kazne, pa je oslobođen 2012. godine. Cokaj se u Veliku Britaniju vratio 2015. godine koristeći svoje pravo ime.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.