23.11.2017. 9:36
0
Ekvador traži da Assange ne daje izjave o nezavisnosti Katalonije
Ekvador je zatražio od osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea koji je pružio podršku nezavisnosti Katalonije, da ne daje izjave koje bi mogle pokvariti međunarodne veze Quita, saopćilo je u srijedu ekvatorsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Ekvadorske vlasti su ponovo upozorile Assangea na njegovu obavezu da ne daje izjave i ne poduzima ništa čime bi mogao pokvariti međunarodne veze Ekvadora koje se moraju čuvati, kao što je slučaj sa Španijom", navodi se u saopćenju ministarstva.

Osnivač WikiLeaksa, rođen u Australiji, dobio je 2012. azil u britanskoj ambasadi u Quitu i tako umakao izručenju Švedskoj koja ga traži zbog navodnog silovanja, što on negira.

Julian Assange je u oktobru pružio podršku katalonskoj vladi koja želi proglasiti nezavisnost, nakon referenduma koji je pravosuđe zabranilo i brojnih protesta obilježenih policijskim nasiljem.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.