23.11.2017. 19:00
0
Oglasila se Dragana koju optužuju da je ubila dvojicu seksom na Malti: Nisam kriva, volio je dugu toplu kupku za opuštanje
Dragana Mijalković (43) je optužena da je uzrokovala smrt dvojice muškaraca na Malti tako što ih je iscrpjela seksom i da se nemarno ponašala prema njima i davala im lijekove koji su bili štetni za njihovo zdravlje.


Na početku suđenja srbijanka je negirala umješanost u smrt dvojice britanskih državljana Dejvida Granta (67) i Nevila Ajersa (78) prošle godine. Izjašnjavala se da nije kriva, ali je saslušanje nekoliko svjedoka rasvijetlilo slučaj.

Svjedočili su policajci i inspektori koji su vodili istragu, kao i cimeri optužene Dragane i ljekar kod kojeg je kupovala lijekove. Policajci su ispričali da im je Dragana u oktobru 2016. upala u stanicu i da je uspaničeno prijavila kako je njen prijatelj ostao bez svijesti u njenom stanu te da hitna pomoć ne dolazi. Policajcima je to bilo sumnjivo, pa su otišli s njom do stana gdje su pronašli mrtvog Britanca, pišu malteški mediji.

Tada je pokrenuta istraga te se ispostavilo da je u februaru iste godine u Draganinom stanu preminuo drugi Britanac. Svjedoci su ispričali da Ajersa držala zaključanog u kupatilu.
- Nevil je volio duge tople kupke koje su ga opuštale - branila se pred sudom.

Takođe, na sudu su prikazani snimci iz Draganinog mobilnog telefona i tableta. Na jednoj snimci vidi se kako Dejvid Grant leži na podu, dok se na drugoj vidi Ajers okružen prljavštinom i u lošem stanju.

- Ne želim da me okrivljujete za ovo. Snimala sam ih jer nisu željeli da se liječe, niti su htjeli u bolnicu - rekla je Dragana.

Tokom suđenja brojni svjedoci su ispričali kako je Dragana Mijalković bila poznata po svom raskalašnom načinu života. U kazinu se kockala i provodila. Tamo je često nalazila muškarce koje je vodila kući. Jedno vrijeme joj je bio zabranjen ulaz u kazino, prenosi Avaz

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.