24.11.2017. 12:30
0
U Pakistanu oslobođen Hafiz Saeed kojeg SAD sumnjiči za terorizam
Pakistanske vlasti su na osnovu sudskog naloga oslobodile osumnjičenog militanta kojeg Sjedinjene Države sumnjiče da je odgovoran za teroristički napadu u Mumbaiju u kojem je 2008. godine poginulo 168 ljudi.


Hafiz Saeed, koji se nalazi na crnoj listi SAD kao terorista uz raspisanu nagradu od 10 miliona dolara, je pušten ove sedmice iz zatvora u Lahoreu. Njegovi portparol je ovu odluku nazvao pobjedom istine.

- Hafiz Saeed je bio u kućnom pritvoru zbog neosnovanih optužbi. Sad su mu došli zvaničnici i rekli da je slobodan - rekao je portparol.

Saeed je poznat kao osoba koje je podržavala borbu stanovništva Kašmira sa Indijom, te je njegovo puštanje na slobodu izazvalo ogorčenje New Delhija, javlja France24.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.