25.11.2017. 19:05
0
Putin potpisao zakon o “stranim agentima
Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Zakon po kojima se određeni strani mediji smatraju “stranim agentima”, prenijeli su ruski mediji.

Prema novom zakonu, rusko Ministarstvo pravde može sve medijske servise koji posluju u Rusiji, a koji se finansiraju iz strane države, da registruje kao strane agente, piše “Srna”.

Prijedlog novog zakona o stranim medijima su ranije podržali poslanici oba doma ruskog parlamenta.

Novi dokument uvodi amandmane na dva državna zakona o informisanju i medijima u Rusiji, prenosi “TASS”.

“Bilo koja medijska služba, bez obzira na organizacionu i zakonsku formu, mogla bi da bude okarakterisana kao strani agent ukoliko finansije ili bilo koja druga sredstva za njen rad dolaze iz inostranstva, od stranih vladinih organizacija, međunarodnih i stranih organizacija, državljana drugih zemalja ili osoba koje nemaju državljanstvo“, navodi se u dokumentu koji je potpisao ruski predsjednik.

Zakon pokriva i strane medije kojima upravljaju ovlaštene osobe ili organizacije u Rusiji, a koje se finansiraju iz drugih zemalja.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.