13.12.2017. 17:43
0
Bijela kuća - Trumpa napustila bliska saradnica
Omarosa Manigault Newman, bliska saradnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, podnijela je ostavku u Bijeloj kući s "namjerom da razmotri druge mogućnosti u karijeri, saopćeno je danas, javlja Reuters.
Newman je bivša reality zvijezda koju je Trump zaposlio kao svog saradnika, odnosno pomoćnika direktora komunikacija u Bijeloj kući. Nekada je bila zvijezda Trumpovog reality šoa "Pripravnik“, a učestvovala je i u njegovoj predsjedničkoj kampanji sa zaduženjem da "pokriva“ afro-američku zajednicu.

Nije se mnogo znalo o njenom angažmanu, ali je The New York Times objavio da je stavljena na listu "osoba koje ne mogu letjeti sa predsjednikom“, jer se ne smatra "dostojnom prisustvovanju ozbiljnim sastancima“.

Izvori Reutersa navode da bi mogla uslijediti serija odlazaka sa krajem prve godine mandata predsjednika Trumpa.

 (FENA/Ajla Hurko)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.