24.12.2017. 10:37
0
Broj žrtava u autobuskoj nesreći u Indiji povećao se na 33
Broj poginulih u nesreći koja se dogodila jučer u državi Rajastan na sjeveru Indije je dostigao 33, rekli su zvaničnici, prenosi agencija Xinhua. Sedmero povrijeđenih je zbrinuto u bolnicama, a tragedija se dogodila oko 150 kilometara južno od regionalnog centra Jaipur.

Autobus sa 40 sjedišta u kojem su bili hiduski hodočasnici se survao sa mosta u rijeku Banas. Lokalni mediji navode da je autobusom upravljao maloljetnik koji je, inače, radio kao kondukter u autobusu. No, zvaničnici to negiraju tvrdeći da dječak nije vozio.

- Još uvijek utvrđujemo šta je uzrok nesreće. Prelimirani nalazi pokazuju da je vozač pokušao da pretekne drugo vozilo na uskom mostu, ali je izgubio kontrolu i pao sa mosta. Ali, tvrdnje da je dječak vozio su samo glasine – naveo je lokalni policijski dužnosnik koji vodi istragu.

Spasioci su izvukli 33 tijela koja su poslana na identifikaciju. Hodočasnici koji su bili u autobusu su putovali u svetište nedaleko od mjesta nesreće.

Spasioci su brzo stigli na mjesto nesreće, ali je samo sedam osoba uspjelo preživjeti, no potraga još uvijek traje. Guverner pokrajine Rajastan je izrazio žaljenje nad tragedijom.

- Učinit ćemo sve da pomognemo porodicama nastradalih i preživjelim žrtvama – rekao je Vasundhara Raje.

Saučešće je izrazio i indijski premijer Narendra Modi.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.