27.12.2017. 21:02
0
Libija vratila avionom u Gvineju 142 ilegalna migranta
Libija je u srijedu, uz pomoć UN-ove agencije za migracije, smjestila 142 ilegalna migranta na let nazad u Gvineju, kazali su zvaničnici.

Međunarodna organizacija za migracije prebacila je avionom gvinejske migrante iz dva grada na zapadu u grad Misrata, odakle su se oni ukrcali na avion za Conakry, izvještava Reuters.

Broj osoba u libijskim migrantskim centrima značajno je porastao ove godine nakon što su oružane skupine zatvorile veći dio vodene rute od Sabrathe ka Italiji.

Iz organizacije Amnesty International su kazali da se do 20.000 osoba nalazi zatvoreno u migrantskim centrima, gdje su izloženi "mučenju, prisilnom radu, iznudi i nezakonitim ubijanjima".
 
(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.