6.1.2018. 13:40
0
Papa poručio vjernicima da ne budu zavedeni novcem i karijerom
Papa Franjo upozorio je da insistiranje na gomilanju novca, karijerizmu ili uspjehu ne budu temelji za kompletan život pojedinca.

Franjo je izjavio tokom propovjedi u subotu na obilježavanju praznika Sveta tri kralja da ljudi "često bivaju ispunjeni što su zdravi, imaju malo novca i dobro se zabavljaju".

On je zatražio da se umjesto gomilanja novca treba davati siromašnim i zajednicama u potrebi, ne tražeći ništa u zamjenu za bezuslovno pružanje pomoći.

Većina hrišćanskih religija obilježava taj praznik kao podsjećanje na trojicu mudraca koji su slijedili zvijezdu kako bi pronašli bebu Isusa. Franjo je upitao "kakvu smo zvijezdu izabrali da je slijedimo u našim životima?"

- Neke zvijezde mogu biti sjajne, ali ne pokazuju put. Isto je i sa zadovoljstvima, novcem, karijerom i uspjesima kada oni postanu naš život - poručio je Papa.

Taj put, kaže on, ne osigurava mir i užitak, prenosi Associated Press.

(FENA/Ajla Hurko)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.