10.1.2018. 21:15
0
Trump spreman pregovarati sa Sjevernom Korejom
Američki predsjednik Donald Trump poručio je danas svom južnokorejskom kolegi Mun Jae-inu da je otvoren za razgovore sa Sjevernom Korejom, objavio je ured južnokorejskog čelnika i Bijela kuća nakon razgovora s američkim vođom.

Dan nakon što su Sjeverna i Južna Koreja održale svoje prve razgovore u više od dvije godine, Trump je rekao da neće biti vojne akcije dok traju njihovi pregovori, priopćila je Plava kuća nakon telefonskog razgovora dva predsjednika.

"Oba čelnika predviđaju da bi aktuelni razgovori između dvije Koreje mogle prirodno dovesti do dijaloga između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje oko denuklearizacije Korejskog poluotoka nakon što se održe Zimske Olimpijske igre u Pjeongjangu, te su se složili da će blisko sarađivati oko napretka pregovora između Sjevera i Juga", stoji u priopćenju.

"Predsjednik Trump rekao je da je SAD spreman na razgovore ako ih Sjeverna Koreja želi, sve dok su okolnosti i trenutak dobri", dodaje se, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.