15.1.2018. 11:02
1
Lavrov kritizirao politiku SAD, nema saglasnosti oko pitanja Irana
Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov žestoko je kritizirao Sjedinjene Američke Države optužujući ih da "samo postavljaju ultimatume i odbijaju prihvatiti realnost višepolarnog svijeta".

- Na žalost, naše američke kolege i njihovi saveznici još uvijek žele da rade sami i na bazi ultimatuma. Odbijaju slušati druge centre u svjetskoj politici - rekao je, prenosi AFP.

Lavrov je najavio da Rusija neće dozvoliti da se mijenja međunarodni ugovor sa Iranom što je zahtjev Washingtona. On tvrdi da su prijetnje SAD ozbiljno pogoršale situaciju u različitim dijelovima svijeta, uključujući Sjevernu Koreju.

No, Lavrov je ocijenio da je Trumpova administracija više "asertivna" u odnosu na onu koju je vodio Barack Obama.puca u nogu u svakoj mogućoj prilici - dodao je Wolff u intervjuu za „Guardian“.

(FENA/Ajla Hurko)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.