15.1.2018. 17:59
0
Tijela šestero migranata pronađena u blizini Kanarskih otoka
Španski zvaničnici saopćili su u ponedjeljak da su tijela šestero migranata pronađena u blizini Kanarskih otoka.

Španska mornarička spasilačka služba saopćila je da je petero preminulih migranata pronađeno u velikom gumenom čamcu u blizini obale Lanzarotea. Drugi migrant koga je iz mora izvukla Civilna garda preminuo je kasnije.

Policija je kasnije pronašla 18 migranata koji su uspjeli da se domognu obale. Još dvoje je spašeno iz mora, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju.

Osoba koja je uočila migrante sredinom dana pozvala je policiju.

Spasilačka služba saopćila je kako se vjeruje da su migranti iz zemalja subsaharske Afrike.

Na hiljade migranata svake godine pokušava preći pogibeljan put iz Afrike u nadi da će se domoći evropskih obala, prenosi Associated Press.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.