19.1.2018. 20:40
0
Sedam godina zatvora Nijemcu koji je prodao oružje napadaču u Minhenu
Nijemac koji je prodao oružje tinejdžeru koji je ubio devet osoba 2016. godine je osuđen za sedam godina zatvora, javlja Reuters.

David Ali Sonboly (18) je ubio devet osoba u Minhenu prije nego je izvršio samoubistvo. U njegovom krvavom pohodu 27 osoba je povrijeđeno. Policija je utvrdila da je on bio usamljeni napadač opsjednut masovinim ubistvima te nije imao veze sa terorističkim organizacijama. Muškarac koji je osuđen za prodaju naoružanja je identificiran kao Philipp K. Njega je putem interneta pronašao Sonboly i kupio automatsko oružje i pištolj za 8.000 eura.

Trgovac oružjem je priznao djelo dodajući da mu je dostavio i municiju.  Tokom suđenja je otkriveno da je osuđenik imao stavove radikalnih desničara.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.