22.1.2018. 8:42
0
U operaciji u Afrinu turske oružane snage zauzele 11 sela
Turske oružane snage zauzele su 11 tačaka i uspostavile sigurnu bazu za nastavak operacije "Grana masline" koja je pokrenuta s ciljem oslobađanja Afrina koji je pod okupacijom terorista PYD/PKK-a.

Turske snage i pripadnici opozicione Slobodne vojske Sirije su od početka kopnene operacije u Afrinu zauzele ukupno 11 sela i brda i tako ušle u Afrin s njegove sjeverne, sjeverozapadne i zapadne strane.

Turska artiljerija i zračne snage su gađale teroristička uporišta i pružaju značajnu podršku kopnenim snagama u Afrinu.

S druge strane, teroristi PYD/PKK-a izvode napade na civile u toj regiji. Jedan takav napad izveli su iz Afrina na periferiju susjednog Azaza i ubili najmanje dva civila, prenosi TRT.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.