23.1.2018. 17:38
0
Glavni tužitelj SAD saslušan u istrazi o Trumpovoj saradnji sa Rusijom
Glavni američki državi tužitelj Jeff Session je saslušan u istrazi o uplitanju Rusije u američke predsjedničke izbore, objavio je The New York Times, prenose agencije. Informaciju je potvrdilo i američko ministarstvo pravosuđa.

Ovo je prvi put da je neki aktuelni član "najužeg" kabineta predsjednika SAD-a ispitan u istrazi koju američki mediji opisuju kao omču oko vrata predsjednika Trumpa.

Specijalni istražitelj i bivši direktor FBI-ja Robert Mueller vodi istragu o saradnji Trumpovog tima sa Rusijom tokom predsjedničke kampanje.

Prema dostupnim informacijama, glavni tužitelj Sessions je ispitivan nekoliko sati. 
(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.