2.2.2018. 22:14
0
Maduro ponovo kandidat za predsjednika Venecuele
Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro ponovo se kandidirao za predsjedničke izbore koji će biti organizirani prije 30. aprila.

Madura je danas zvanično kandidirala vladajuća Socijalistička partija na sastanku tokom kojeg je predsjednik države dobio gromoglasan aplauz, prenosi Avaz.

Vlasti Venecuele predložile su 23. januara prijevremene predsjedničke izbore prije kraja aprila. U posljednjih nekoliko sedmica u Venecueli su se spominjali prijevremeni predsjednički izbori u prvoj polovini ove godine umjesto u decembru, kako bi Maduro iskoristio podjele u opoziciji da bude izabran za novi šestogodišnji mandat.

Maduro, čija je Socijalistička partija pobijedila na lokalnim izborima u decembru, rekao je nedavno da će opozicione stranke koje nisu učestvovale na lokalnim izborima biti isključene sa predsjedničkih izbora dodajući da je to jedan od kriterijuma Ustavotvorne skupštine.

Duboka politička i ekonomska kriza mjesecima potresa Venecuelu, kojoj su SAD uvele sankcije, prenose agencije.


(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.